Godhetsuka

Med fokus på ensomhet

Godhetsuka handler om at skoler og studiesteder i hele Norge, skal erfare og bli merket med Guds godhet. Det er en uke hvor elever og studenter over hele landet er ekstra bevisst på å gi videre den godheten, som vi først har blitt vist av Gud. I 2019 er den fra 1.- til 5. april.

I avisa i høst kunne man lese at nesten én tredjedel av alle studenter føler seg ensomme. Hadde det ikke vært fantastisk å arrangere Godhetsuke med fokus på ensomhet? Tenk hvis vi kunne gjort noe for ensomme studenter!

Vi har lyst til å ha Godhetsuke med fokus på dette. I mars hadde vi en workshop hvor vi kom opp med masse gode ideer til ulike ting man kan gjøre i en slik Godhetsuke og de har vi listet opp her. Vi ville gjerne komme på ideer som var enkle og overkommelige å gjennomføre for en liten gruppe på hvilket som helst studiested. Håper du blir inspirert!

Hvis du vil søke om støtte til å arrangere noe i Godhetsuka gå inn på www.godhetsuka.no.

 

Godhetsuke med fokus på ensomhet – ideer:

 

Lage et arrangement:

 • Få en kjendis til å snakke om ensomhet. Spesielt egne erfaringer.

 • Få en psykolog til å snakke om ensomhet.

 • Et arrangement med fokus på det motsatte av ensomhet. For eksempel: «Hvordan få nye venner?», «Skape felleskap», «Vær ærlig og åpen med menneskene rundt deg».

Aksjoner:

 • Del ut to kakestykker/vafler/boller til folk med utfordringen at de skal dele det med noen de ikke kjenner som sitter alene. Denne utfordringen kan man også gi videre til personen som får kakestykke delt med seg. For eksempel: Kjøp to av noe (kake, bolle, kaffe) og sett deg ned og del kakestykket med noen du ikke kjenner som sitter alene.

 • Start din egen Godhetsbok

 • Få masse folk til å gå rundt på campus og snakke med folk som sitter alene

 • Få masse folk til å bli med på en Godhetsuke med mål at de skal finne en ny venn, som kanskje ikke har så mange venner fra før, i løpet av uka.

Rekruttere folk:

 • Rekruttere folk til «Ung for eldre» eller annet frivillighetsarbeid (man blir lykkeligere av å hjelpe andre)

 • Koble mentor og elev. Kunne man klart å finne noen som kunne tenke seg å være mentor for studenter? Slik at studenten har noen man kan snakke med som er i et annet sted i livet med litt større perspektiv.

 • Kunne man ha spleiset folk til å lage et småfelleskap hvor man møtes jevnlig, spiser middag og deler liv (uavhengig av menighet og livssyn)?

Har du noen gode ideer som du vil dele med andre? Ta kontakt her, så kan vi legge til din idé i listen vår.

 

Godhetsboka

Godhetsboka er en idé vi fikk når vi satt og prøve å komme på ulike ting man kan gjøre for å bidra til at færre studenter føler seg ensomme. Konseptet er slik at boka skal vandre fra person til person og utfordre folk til å snakke med mennesker de ikke kjenner fra før av. Du kan velge selv hva du ønsker å bidra med i selve boka: om det er en tegning, et dikt, en personlig historie eller noe annet. Når du har skrevet noe i boka, skal du se etter noen du ikke kjenner som er alene, sette deg ned sammen med dem og gi personen boka. Det vi ønsker er at disse møtene kan gi folk en unnskyldning til å snakke med nye folk. Vi håper at disse samtalene kan være et sted hvor man får en mulighet til å snakke åpent og ærlig om ensomhet, fordi man må forklare den andre personen hvorfor du gir dem boka.

Har du lyst til å starte din egen Godhetsbok? Slik gjør du det:

Kjøp en billig bok med blanke ark. Gjerne en bok som har fast cover så den ikke blir fort ødelagt.

Tittel: Godhetsboka

På første side:

HVORFOR?

 • Forklar for leserne hvorfor du ønsket å starte boka

HVA?

 • Forklar, slik det er gjort ovenfor, hva konseptet Godhetsboka er

Hvordan?

 • Forklar at man kan bidra med hva man vil i boka. Det er også frivillig om man vil være anonym eller skrive navn og/eller annen kontaktinfo

Generell info:

 • Legg gjerne til en link til oksl.no/godhetsuka hvis andre vil starte sin egen bok.

 • Godhetsboka har også en instagramkonto hvis man har lyst til å dele hvor Godhetsboka du har befinner seg akkurat nå eller se hvilke andre steder boka er.

På siste side:

“Når denne boka er ferdig ønsker vi veldig gjerne at den leveres i postkassa til Duehaugveien 5C, 0851 Oslo (OKSLs hus).”